İmplant, eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen doğal diş kökünü taklit eden titanyumdan yapılmış vidalardır.
Hangi Durumlarda İmplant Yapılır?
Tek diş eksikliğinde yandaki sağlam dişlere dokunulmak istenmediğinde tek implant, birden fazla diş eksikliğinde iki veya daha fazla implant yerleştirilerek sabit köprüler şeklinde, tamamen dişşiz bir ağızda protez tutuculuğunu sağlamak için uygulanır.
İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisinde implant yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulup 15-20 dakika içinde implant yetleştirilir. İmplantın çene kemiği ile bütünleşmesi için 3-4 ay süre beklenir. Daha sonra implantların üzerine yerleştirilecek porselen dişlerin ölçüsü alınır ve 7-10 gün içerisinde dişler yerine takılır.
Hızlı İmplant Tedavisi
Klasik implant tedavisinde diş çekildikten sonra birkaç aylık iyileşme süresi beklenip implant yerleştirilir. Oysa güncel tedavi yapılmasında çekilen diş bölgesi lazer ışınları ile bakterilerden arındırılıp kemik yapısıda uygunsa çekim günü implantı yerleştirmek mümkündür.
İmplantın Bakımı
Ağız bakımı eksiksiz ve hiç ihmal edilmeden yapılmalıdır. Bu bakım kendi dişlerimiz için de gereklidir. İmplant yapımından sonra da aynı şekilde devam etmelidir. Eğer yeterli temizlik yapılmazsa nasıl kendi dişlerimizi kaybediyoruz aynı şekilde implantımızı da kaybedebiliriz. İlk belirtiler diş etinde kızarıklık,şişlik,kanama ve kaşıntı ile başlar,kemik yıkımıyla birlikte implantın kaybına sebep olur.
Kimler İmplant Kullanamazlar
Kontrol altında olmayan şeker hastaları, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlar,uzun süre kortizon tedavisi görmüş olanlarve halen görmeye devam edenler implant yaptıramazlar.daha önceki yıllarda büyük kemik kayıpları olanlar implant yaptıramıyordu ama günümüzde kemik greftlerle uygun hale getirilip implant uygulanabiliyor.